Успешни хора на изкуството предават опит на младежи

Пазарджик

от Екип Марица 249 прегледа 0

Успешни хора на изкуството предават опит на младежи

Успешни хора на изкуството ще предадат опита си на местните младежи. Това ще стане по време на конференцията Focus on success. Тя ще се проведе за втора поредна година на 17-и март, в художествената галерия „Станислав Доспевски” от 11:00 часа.

В изданието ще участват шест лектори от шест сфери на изкуството - изобразително изкуство, музика, танци, театър, литература и фотография. Сред гостите са четирикратната национална шампионка в стил хип-хоп Росица Терзийска, която е с 20-годишна кариера в сферата на танците и е имала участия с едни от най-големите български изпълнители; Лазар Вълчев, чийто път тръгва от музикалната паралелка на СУ „Георги Брегов”, гр. Пазарджик и стига до голямата музикална сцена като изпълнител, организатор и водещ; Ралица Генчева, която още с първата си издадена поетична книга печели наградата „Любима стихосбирка за 2016 г.” и Константин Еленков, актьор към школата на Малин Кръстев, студент към НАТФИЗ и с кариера в професионалния театър. Останалите лектори предстои да бъдат обявени през следващите дни на официалната страница на Съвета за младежка политика във фейсбук, а за да присъствате, трябва да се регистрирате на goo.gl/SwLnMa.

Съветът за младежка политика е неправителствена организация, която подтиква младежите към граждански активизъм, чрез форми на неформално образование, младежко включване и др. До момента Съветът е осъществил редица събития и кампании в град Пазарджик, включително тренировъчен лагери за развиване на личностните умения, публични дискусии с програмисти, графични дизайнери, младежките делегати на България към ООН и др., „Зелен рай”, „Какъв ти е проблемът?”, „Нощ на литературата”, TEDxPazardzhik и др.

Коментари