В „Асарел-Медет”: 12 ученици бяха мениджъри за един ден

Бизнес зона

от Теодора Димитрова 428 прегледа 0

„Мениджър за един ден“ е инициативата на неправителствената организация „Джуниър ачийвмънт“, която даде възможност на 12 отличници да се превъплатят в ролята на мениджъри в „Асарел-Медет“ АД на 12 октомври. Възпитаниците на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм се запознаха с работните места на ключови „шефове“ в дружеството.

Началник „Рудник“ и началник „Обогатителна фабрика“ бяха сред най-отговорните постове, които младежите заеха на 12 октомври в дружеството.  Други се докоснаха до множеството отговорности на прокуриста на „Асарел-Медет“ и до иновативното мислене на работещите в отдел „Технологично развитие“.

 Бъдещи мениджъри добиха впечатления от работата на началника на „Централна ремонтна база“, а техни съученици имаха възможността да приложат на практика натрупаните в училище знания по счетоводство и информационни технологии. Друга 18-годишна девойка се запозна с работата  по  управлението на човешките ресурси, като седна в стола на директора. Нейни преки подчинени бяха новите млади мениджъри от отделите „Персонал“,  „Комуникации“ и „Информационни технологии и телекомуникации” в „Асарел-Медет“ АД.

Прокуристът на дружеството Галя Костова каза на младите хора, че винаги има какво да научат от тях и очакват свижи нови идеи в ролята на ръководителите. Възпитаниците на гимназията от своя страна споделиха, че смятат работата в "Асарел-Медет" за много отговорна, но с удоволствие ще  работят там. Всички, включили се в инициативата, получиха сертификати за участие в кампанията.

Инициативата „Мениджър за един ден“ е традиционна за „Асарел-Медет“ АД, а през годините десетки младежи от панагюрските гимназии са поемали кормилото  на ръководни постове в дружеството./Пазарджишка Марица

Коментари