В Септември: СУ „Хр. Ботев” посрещна 24-ти май с нова визия(ВИДЕО)

Народен представител и кмет уважиха тържеството

Регион

от Димитър Комсийски 482 прегледа 0

За поредна година 24-ти май беше отбелязан подобаващо в емблематичното за Септември и общината СУ „Хр. Ботев”.

Този път училището посрещна празникът и с новата си иновативна визия, която бе реализирана чрез спечеленият през 2016-та от общината проект за реновиране на двора.

В близките дни новият екстериор на СУ „Хр. Ботев” ще бъде завършена изцяло.

Гости на днешното тържество, посветено на 24-ти май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост бяха народният представител Даниела Малешкова, кметът Марин Рачев, общинският съветник Павлина Сербезова, богословът от СУ „Кл. Охридски” проф. Божидар Андонов и др.

Началото на програмата започна с марш на знаменосците.

След това първа слово произнесе директорката на училището Ивалина Табакова, която поздрави своите ученици и колеги по повод 24-ти май.

Във връзка със светлия празник последваха и приветствия на кметът Марин Рачев и на народният представител Даниела Малшекова.

По-късно директорът на училището Ивалина Табакова награди отличниците от различни олимпиади, конкурси, сървенования и други регионални и национални състезания през учебната 2018-2019 г.

С предметни отличия бяха наградени и отличниците от завършващия тази година випуск на СУ „Хр. Ботев”.

Особено емоционално, въздействащо и вълнуващо беше изпращането на учениците от 12-ти клас, които са и абитуриенти тази година.

Церемонията завърши с предаване на знамето от 12-то класниците на учениците от 11-ти клас, които поемат щафетата до следващия 24-ти май. По традиция в края на празника зрелостниците от СУ "Христо Ботев" засадиха и дръвче(чинар) за спомен в двора на училището.

Коментари