В Стрелча родители образуват групи за безопасен интернет

Регион

от Борислав Наумов 277 прегледа 0

Родители и педагози от Стрелча ще създадат група за взаимопомощ, съобщи БНТ. От репортажа става ясно, че хората искат да направят общност в социалните мрежи за обмяна на важна информация и така по-бързо да се откриват проблеми и опасни промени в поведението на децата.

"Аз като баба от време на време тайничко проверявям фейса или това, което детето има в лаптопа. Знам му паролата, влизам, не се притеснявам, не винаги казвам, че съм влизала", разказва пред камерата Анка Димитрова.

Шест дни след трагичния инцидент с 11-годишното момче, което се самоуби с ловна пушка, все още не е установена конкретната причина за фаталното му решение, но мнозина в градчето говорят, че става дума за участие в опасна интернет игра от типа на печално известната "игра" Син кит.

Прокурори и психолози многократно посъветваха родителите да проверяват контактите на децата си в социалните мрежи и да наблюдават внимателно за появата на симптоми в поведението, подсказващи някакъв вид зависимост или пристрастеност./"Пазарджишка Марица"

Коментари