Велинградчанин обезобрази жена си с химикал

Новини от Пазарджик и региона

Крими

от Дора Цветкова 7395 прегледа 0

Велинградчанин обезобрази жена си с химикал

Велинградчанин отмъсти на бившата си съпруга, като я заля с реактив и обезобрази лицето й. За ужасяващата драма съобщи сестрата на пострадалата Бела М. – Цвети. Според разказа й, Бела се прибирала от магазина, когато била нападната от мъжа си. Костадин първо я ударил няколко пъти, тя се опитала да се съпротивлява, завикала за помощ. Това явно още повече го вбесило и той я залял с неизвестна засега течност.

Красивото доскоро лице на Бела е обгорено до неузнаваемост, има поражения по ухото, шията, тялото, казва Цвети.

Сега семейството се чуди как да лекува обезобразената 32-годишна жена. Всеки момент ще излязат резултатите от изследванията, които ще покажат от киселина ли са нанесени изгарянията или друг реактив. При всички случаи ще се наложат операции и разходи, които едва ли ще бъдат покрити от осигуровката, притеснява се сестрата на Бела. Когато се разбере каква сума ще е нужна за възстановяването, роднините вероятно ще обявят дарителска сметка.

Те обаче се притесняват, че полицията се опитва да потули случая и виновникът ще остане безнаказан. Костадин е задържан, но по-късно освободен, защото нямало свидетели на случилото се. Освен това инцидентът не е оповестен за медии, макар че е сериозен. Страхуват се и е гневът на бившия съпруг може да застигне други хора от семейството.

Жестокото нападение е станало на 8 ноември около 19 часа вечерта, потвърди говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. В Районното полицейското управление е получен сигнал за семеен скандал, завършил с телесни повреди. Соченият за нападател е арестуван за 24 часа, после е освободен. Стоянов обаче увери роднините на Бела, че случаят няма да бъде оставен така. Образувано е досъдебно производство, тече разследване. Ако близките на пострадалата имат закани или заплахи от бившия й съпруг, могат да разчитат на полицията във Велинград, допълни още Стоянов.

По думите му, за нападението не е съобщено в бюлетина на полицията, защото ефектът от такива новини е нож с две остриета. Ако едни се възмущават от престъплението, за други то можело да се превърне в модел на поведение.

*Снимка - Бела преди инцидента.

Коментари