Вижте какви са солените глоби за шофьорите по пътищата

На път

от Екип Марица 11662 прегледа 0

Вижте какви са солените глоби за шофьорите по пътищата

В много европейски страни съществуват доста тежки наказания за нарушителите на правилата за движение. Те могат да варират от високи глоби до лишаване от свобода и конфискация на превозното средство, предупреждават от немския автомобилен клуб ADAC.

Най-големите глоби очакват шофьорите в скандинавските страни, а също така в Холандия, Швейцария и Италия. Например, тези, които надвишават скоростта с 20 км / ч, ще бъдат наказани в Норвегия с глоба от 480 евро, в Швеция - 230 евро, във Финландия - 200 евро, в Италия - 175 евро, в Холандия - 170 евро, а в Швейцария - 160 евро. В Германия подобно нещо ще ви струва не повече от 35 евро.

Ако скоростта вече е надвишена с 50 км / ч, то във Великобритания глобата може да достигне до 2 900 (!) евро, в Австрия - 2180 евро.

За превишаване на допустимото съдържание на алкохол в кръвта в Италия полицията може да конфискува автомобила, при условие че собственикът е зад волана. В Дания има подобно правило, а в Швеция и Испания, при определени условия пиян шофьор може дори да се окаже с поставени белезници.

Говоренето по телефона по време на шофиране без използване на хендсфри слушалки също може да опустоши портфейла на туристите. Холандия, Великобритания, Дания и Испания са безмилостни към тези нарушители - глобата ще бъде около 200 евро.

Неправилното паркиране излиза особено скъпо в Испания (до 200 евро), Холандия (95 евро), в Кипър (85 евро) и Дания (70 евро). За сравнение - в Германия глобите са от 10 до 70 евро, в зависимост от обстоятелствата.

За липсата на колан най-драконовите глоби очакват нарушителите във Великобритания - до 580 евро, Дания и Испания - 200 евро, пише auto.blitz.bg. В Полша глобата ще бъде само 25 евро, а в Швейцария - 55 евро.

Ако глобата вече е написана, то си струва да се плати възможно най-скоро като например в Италия, Франция и Испания предлагат добри отстъпки при бързо погасяване на задължението.

Коментари


Темата е за глоби. Вземете да спазвате законите по пътищата, а не само да се оплаквате и сравнявате с другите. Ако не нарушаваш закона за движение, глобата и да бъде 1000 лв. няма да те бърка това. Заслужаваме петорно по-големи глоби за да ни дойде акъла в главата !

Лакомите Кат Апи Даи дали забелязват " Малките " разлики между БГ. и Германия -там ВСИЧКИ ПЪТИЩА СА БЕЗПЛАТНИ ,а у нас -не ,глоба за прев .ск. 31 е. -тука над 100лв ? Баце все ни дава за пример Германия ??!? За тези Рекетьори явно не се отнася ??!