Вижте версиите за страшната авиотрагедия на Крумово

България

от Екип Марица 1008 прегледа 0

Вижте версиите за страшната авиотрагедия на Крумово

Всички полети на летище Крумово са отменени след инцидента. В момента тече разследване и уточняване на причините за катастрофата. Припомняме, че при трагичния инцидент с вертолет МИ17 в района на авиобаза Крумово в понеделник загинаха двама пилоти, а един военен пострада

Загиналите пилоти кап. Пламен Пантилеев - командир на екипажа, и вторият пилот кап. Стоян Неделчев, са били едни от най-опитните. Пантилеев имал навъртени над 600 часа нальот, а Неделчев - над 500. Затова и причината за човешка грешка е почти изключена, но и тя ще бъде разследвана, увери в нощта на катастрофата военният министър.

"За вертолетите опасната височина е от 10 до 100 метра. Това каза о.р.полк. Любен Лозанов, който дълги години отговаря за безопасността на полетите в щаба на ВВС по повод на инцидента с Ми-17 над авиобаза Крумово пред медии. "Фактът, че двигателите са работели, може да говори само за проблем с опашния винт. Това завъртане, което е довело до разбалансиране на вертолета и падането му. Комисията е тази, която разследва и ще има цялата информация. Това, което казвам, е на базата на опит в тази сфера“, уточни той. Според него трябва да се изясни защо в момента ВВС има налични едва 7-8 вертолета и лети само един.

Коментари