Влайков купил пистолета в деня на инцидента

Взетите натривки показват, че 6-годишното дете е държало оръжието, но не и че е стреляло

Крими

от Станислав Еленин 2917 прегледа 0

Влайков купил пистолета в деня на инцидента

Екип на Марица

Лазар Влайков, с чийто пистолет 6-годишно момченце улучи смъртоносно собственик на заведение във Виноградец, е купил фаталното оръжие в деня на инцидента. Това било и първото му използване, разкриха запознати със случая. Бойният пистолет е бил законно притежаван, малко преди това председателят на Общинския съвет в Септември си е изкарал разрешително за носенето му.

След инцидента, при който на място загина 47-годишният Атанас Тонкев, Влайков бе изключен от редиците на ГЕРБ. Към момента срещу него не е повдигнато обвинение, съобщи наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева. 

Основната версия на прокуратурата е, че детето неволно е произвело изстрела. Дъщерята на собственика на заведението обаче не вярва, че 6-годишното момче е извършителят. Взетите натривки от ръцете му показват, че то е държало пистолета, но не доказват, че именно то е произвело фаталния изстрел. Това може да посочи само специалист с отлична експертиза, твърдят запознати. Междувременно в случая бе забъркано името на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров. Според близките на убития Тонкев председателят на ОбС в Септември му се е обадил непосредствено след инцидента.

Влайков е собственик на винарна в центъра на Виноградец. Местни хора разказват, че в нея често ставали пиянски сбивания./ Пазарджишка Марица

Коментари