Войник загина след бойни стрелби на полигон "Сливница"

Боецът е пострадал при демонтиране на картечница

България

от Борислав Наумов 645 прегледа 0

Войник загина след бойни стрелби на полигон "Сливница"

Военен се простреля смъртоносно при учение на полигон „Сливница“ днес. Според свидетели, след провеждане на планирани стрелби на полигона, при сваляне на картечница „Браунинг“ от въоръжението на бойна бронирана машина „Гардиан“ и качването ѝ в камион, редник Николай Тошев, на 31 години, от военно формирование 26 400 - Благоевград, се прострелял и по-късно е починал, съобщиха от Министерство на отбраната.

След извършване на проверка на оръжието и доклад, че е изпразнено, започнала подготовка за транспортиране на картечницата. В този момент се произвел изстрел, в резултат на който редник Тошев бил тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА - Пловдив, който осигурява стрелбите. Пострадалият е транспортиран с линейка към ВМА - София. По време на пътуването лекарският екип е констатирал смъртта на редника.

Незабавно след получаване на съобщението, към мястото на инцидента е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

Образувано е досъдебно производство и в момента се провежда оглед на място и други неотложни действия по разследването./"Пазарджишка Марица"