Заради урагана Ирма посолството ни в САЩ създаде кризисен щаб

Свят

от Борислав Наумов 303 прегледа 0

Заради урагана Ирма посолството ни в САЩ създаде кризисен щаб

Във връзка с наближаващия крайбрежието на американския щат Флорида ураган Ирма заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и посланик Тихомир Стойчев разпоредиха създаването на кризисен щаб към посолството на Република България във Вашингтон, съобщиха от МВнР.

По информация на местните власти, макар ураганът да е отслабнал до четвърта категория по скалата „Сафир-Симпсън”, той представлява опасност за жителите на Флорида. Губернаторът на щата Рик Скот предупреди, че стихията може да причини значителни поражения и всички жители на щата трябва да бъдат готови за евакуация.

В тази връзка кризисният щаб към посолството на Република България препоръчва следното:
•    Информирайте се постоянно за развитието на ситуацията;
•    Стриктно изпълнявайте указанията на местните власти;
•    Не подценявайте опасността и при съвет за евакуация го направете!
•    Според данни на Националния център по ураганите във Вашингтон, стихията ще достигне бреговете на Флорида в неделя. 

При извънредна ситуация можете да се свържете по всяко време с представител на посолството на денонощния дежурен телефон: 202-387-5770.

Преди часове ураганът „Ирма“ достигна бреговете на Куба с максималната си мощ, съобщиха американски метеоролози. Бурята удари архипелага Камагуей, като окото й е на 190 километра югоизточно от кубинския град Кайбариен и на 600 километра от Маями. Ветровете достигнаха до 260 километра в час./"Пазарджишка Марица"

Коментари