Внимателно по "Стамболийски" край "Успех"

Пазарджик

от Екип Марица 276 прегледа 0

Внимателно по "Стамболийски" край "Успех"

Карайте внимателно по бул. "Стамболийски" в участъка на пресечката с ул. "Петър Бонев". Вече повече от две седмици там се работи по бъдещото кръгово и има стеснение на платната, както и ограничение на скоростта. Новото кръгово ще бъде завършено до края на юли, но дотогава се налгат известни ограничения в движението. Целта е обаче да не се спира движението за прекалено дълго време, тъй като районът е със силен трафик и това ще затрудни гражданите. До забрана за преминаване ще се прибегне при изграждането на самото кръгово в центъра на кръстовището, вероятно - през юли, когато вече е отпускарски период и трафикът не е толкова натоварен.

Съоръжението се прави за по-добра организация на движението на мястото, което е една от точките с интензивен трафик и много пътни произшествия.

По план диаметърът на кръга ще бъде 10 метра, а около него ще минават две платна по 4 метра с необходимите разделителни ивици. Ще бъде запазена съществуващата в района велоалея. Проектът предвижда изместване на тролейбусната мрежа, изграждане на нова и монтиране на ново улично осветление.

Коментари