Жандармерист блъсна служител от „Синя зона“

Новини от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Дора Цветкова 1706 прегледа 0

Жандармерист блъсна служител от „Синя зона“

Автомобил с обозначения на Национална служба „Жандармерия“ е блъснал днес служител на „Синя зона“ в Пазарджик, научи „Пазарджишка Марица“ от очевидци. Инцидентът е станал на малката уличка „Петко Машев“ до Централната поща в района на пицарията. Чакащи на опашката чули удар и врява, а когато се обърнали, видели на земята да лежи човек, докато друг, доста по-млад се суетял около него в опит да помогне.

След малко пристигнали патрулка и линейка. Лекарите оказали първа помощ на пострадалия и го закарали в болница.

Раненият човек е бил разпределен да дежури на мястото, а произшествието е станало, докато проверявал дали има коли в нарушение, затова е бил на асфалта. Мъжат е 56-годишен, дългогодишен служител на общинското предприятие „Паркинги и охрана“, звено „Синя зона“.

От дирекцията на МВР потвърдиха, че има такъв инцидент, но в подадената официално информация не се споменава за жандармерийска кола, а не успяхме повторно да се свържем за потвърждение. Млад водач при опит да паркира дал на заден, без да види че зад колата има човек, и го ударил, съобщи говорителят на дирекцията Мирослав Стоянов. Предполага се, че пешеходецът е попаднал в т.нар „мъртва зона“ без всякаква видимост. На място е установено, че шофьорът не е пил и е правоспособен. Съставен му е акт.

Пострадалият пък е прегледан в Областната болница, след което е изписан за домашно лечение, тъй като имал само натъртвания и охлузвания.

Според Стоянов само за тази година поне десетина пешеходци са пострадали при сходни на тази ситуация – при маневри на заден ход.

Инфарктна точка

Пазарджиклии казват, че тази уличка – без да е главна – от ден на ден става все по-инфарктна точка. Заради близостта й до центъра, пощата, институции, магазини, както и заради заведението за бързо хранене, денонощно е натоварена с правилно и неправилно паркирани коли. Изпитание е на моменти да се провреш оттам - и с автомобил, и като пешеходец. Проблем в частта на уличката откъм "Екзарх Йосиф" е също, че няма използваеми тротоари. Отдясно са оформени джобове за паркиране, отляво плочникът е зает от масите на пицарията. По-нататък пък винаги има оставени автомобили, макар да е абсолютно забранено паркирането от тази страна. Така че и двете групи участници в движението си оспорват правото върху асфалтираното платно.

Коментари